Къща, гр. Габрово, с. Боженците

Оферта: 
61

Рея Интернешънъл предлага за продажба уникален имот - 'най-старата' къща запазена в архитектурно - исторически резерват с. Боженците.

Изложение: 
Изток
Запад
Север
Юг
1
Бани
3
Спални
140
Площ кв. м.
2
Етаж
Къща/Вила
Тухла
Гараж
Паркомясто
Цена
156000

Къщата е построена в края на XVII или началото на XVIII в. и носи типичните белези на традиционната боженска архитектура, запазена до днес представлява историческа и архитектурна ценност.
Някога това била къщата на Цана Манафска, а през XIX в. на известния боженски род - Деневи.
Къщата е в перфектно състояние след реставрации през 1970 и 2005 година.
Намесите в автентичната архитектура са с отваряне на цялото пространство, което преди било разделено на две с кирпичена стена. Изградена е и нова баня. Най - сериозното преустройство е изграждането на вътрешна стълба, която преди не съществувала.
Вътре всички оригинални ламперии са запазени. Особено ценни са вътрешните 'кепенци', които се плъзгат и така затварят прозорците. Обзавеждането е внимателно подбрано за да подчертае стария дух на къщата и нейната автентичност.

Характеристики на имота:
- площ 140 кв.м и 40 кв.м. лятна кухня, УПИ - 1050 кв.м.
- разпределение - реализирана на два етажа съчетава в себе си автентичност със съвременна функционалност и удобства за живот. На първият етаж са разположени лятната кухня отворена директно към градината, просторна дневна с трапезария и напълно оборудвана кухня, баня с душ кабина и санитарен възел. На втория етаж са разположени просторна и отлично осветена с многобройни прозорци дневна, от която се излиза на тераса с изключителен изглед, три самостоятелни спални с оригинално обзавеждане.

Предимства на имота:
- най-старата къща в с. Боженците автентично запазена до наши дни
- архитектурен и исторически паметник
- просторни и светли помещения с автентичен интериор и архитектурни детайли
- уникална природна среда в близост до църква и сред красиви къщи представители на боженската архитектура
- отлично поддържана градина за безвремие

 

Експерт имоти и асоцииран партньор
+359 884 34 29 00

Детайли за комисионната

Агентска комисионна при покупка на имот е 3% от цената на имота без ДДС, но не по-малко от 1800 лв. без ДДС, дължима при подписване на предварителен договор с продавача, освен за имотите, за които изрично е указано, че не се дължи комисионна от купувача.